Kia показала ще одну версію нового Sportage

Kia показала ще одну версію нового Sportage

Кросовер Kia Sportage п’ятого покоління готується до дебюту на американському ринку. Компанія опублікувала перший знімок «абсолютно нового SUV», в якому легко вгадується глобальна версія моделі.

Прем’єра «американського» Kia Sportage наступної ітерації відбудеться 27 жовтня. У США будуть продавати довшу (4 660 мм) версію моделі як в Південній Кореї, в той час як для Європи передбачена «коротка» (4 515 мм) модифікація. Їх можна розрізнити по дизайну передка і корми.

Американцям обіцяні «потужні і ефективні двигуни», передньо-і повнопривідні модифікації. При цьому крім звичайних комплектацій з’явиться версія зі збільшеним кліренсом, додатковими їздовими режимами і шинами для сільських доріг в стандартному оснащенні. Ймовірно, таке виконання отримає і деякі дизайнерські елементи в стилі позашляховика. Нагадаємо, європейський Kia Sportage нового покоління представлений в гібридних модифікаціях – класичної HEV (самозарядна система) і PHEV (заряджається від зовнішніх джерел) на базі бензинового тубодвігателя 1.6 T-GDI. У першому випадку сукупна віддача установки становить 265 к.с., у другому – 230 к.с. Крім цього передбачені MHEV-модифікації (зі стартер-генератором) з таким же мотором 1.6 T-GDI на 150 або 180 к.с. і дизельна версія з 1.6-літровим двигуном, який може розвивати 115 або 136 к.с. У Південній Кореї Sportage запропонований з 1,6-літровим двигуном T-GDI (180 к.с., 265 Н · м), 2.0-літровим турбодизелем GDI (186 к.с., 417 Н · м), а також з гібридною установкою на базі мотора 1.6 (230 к.с., 350 Н · м).