Новий Opel Astra став на конвеєр

Новий Opel Astra став на конвеєр

На заводі Opel у Німеччині стартувало серійне виробництво Opel Astra шостого покоління. У європейських дилерів перші машини з’являться навесні, в Україні новинка очікується цього року.

  

Новий Opel Astra було представлено влітку 2021 року. Шосте покоління розроблялося вже після того, як Opel перейшов від концерну General Motors до французької PSA Group (тепер Stellantis), тому в його основу лягла платформа EMP2, а найближчим родичем виявився Peugeot 308 третього покоління. Однак випускати ці дві технічно близькі моделі вирішили на різних підприємствах — 308-й ще у вересні 2021-го став на конвеєр у французькому Мюлузі, а ось «Астру» почали повномасштабно збирати тільки зараз і в німецькому Рюссельсхаймі, де також знаходиться головний офіс Opel.
Шосте покоління Opel Astra представлене з кузовом хетчбек та універсал, що називається Astra Sports Tourer. На початку 2023 року очікується поява повністю електричної версії моделі Astra-e.

Для європейських ринків заявлені такі силові агрегати: бензинова “турботрійка” 1.2 у версіях на 110 або 130 к.с. та дизельна «турбочетвірка» 1.5 потужністю 130 л.с. Всі мотори мають систему старт-стоп і пропонуються в поєднанні з 6-ступінчастою «механікою». Для 130-сильних автомобілів також доступний 8-ступінчастий “автомат”.
Крім цього, нова «Астра» буде доступна в плагін-гібридних модифікаціях, які як електромобілі заряджаються від зовнішніх джерел і частково відновлюють заряд за рахунок рекуперації під час гальмування. У таких автомобілях бензинова “турбочетвірка” 1.6 (150 або 180 к.с.) доповнена вбудованим у 8-ступінчастий “автомат” електродвигуном з віддачею 110 к.с. Пікова потужність системи, залежно від версії, досягає 180 або 225 к.с.

  
У Німеччині Opel Astra шостої ітерації “стартує” з 22 645 євро за базову версію з мотором 1.2 та 6-ступінчастою МКПП. Офіційної інформації про двигуни та комплектації для українського ринку поки що немає. Раніше офіційний імпортер марки повідомляв, що у нас “Астра” дебютує у першій половині 2022 року.